Videospeler inladen...

Duizend jongeren hebben opnieuw betoogd voor een beter klimaatbeleid

Vanmiddag is opnieuw een klimaatbetoging door Brussel getrokken. Youth for Climate kwam op straat omdat het Internationale week van de Oceanen is. Volgens de politie heeft de mars duizend betogers op de been gebracht. De jongeren wilden waarschuwen voor de huidige staat van de oceanen en dat het snel slechter wordt. 

De eerste mars van Youth for Climate van dit jaar heeft duizend klimaatbetogers op de been gebracht in Brussel. Dat cijfer maakt de politie bekend. De klimaatmars stond in het teken van de bescherming van de oceanen.

Ook de Grootouders voor het Klimaat, Teachers for Climate, Workers for Climate, Scientists for Climate en Greenpeace waren aanwezig. De milieuorganisatie liep trouwens op kop van de mars, met enkele opvallende activisten die een ijssculptuur van vier pinguïns voortduwden.

Bloemlezing van de spandoeken

De betogers droegen spandoeken mee met daarop onder meer: "Eigen klimaat eerst", "Save the turtles", "Uw klimaatbeleid is nog zieliger dan mijn bordje", "Ik heb meer gedaan voor dit bordje dan u voor mijn toekomst", of "Stop met knoeien of het wordt roeien".

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen