Vergunning voor bouw paardenkliniek in Puurs-Sint Amands geweigerd

Het college in Puurs-Sint Amands heeft beslist dat de paardenkliniek in de Turkenhofdreef er uiteindelijk niet zal komen. "Het is op zich een waardevol project, maar dit is niet de juiste plaats", verduidelijkt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).

Het gemeentebestuur heeft de vergunningsaanvraag voor de veelbesproken paardenkliniek in de Turkenhofdreef in Liezele, een deelgemeente van Puurs-Sint Amands, afgekeurd.  "Het is een waardevol project, maar het is moeilijk bereikbaar. Je moet een aantal woonstraten doorrijden om er te geraken en het tast het waardevol landschap aan. De kliniek is welkom, maar enkel op de juiste plaats", legt burgemeester Koen Van den Heuvel uit.

500 bezwaarschriften

Er kwamen meer dan 500 bezwaarschriften van inwoners tegen de bouw van de kliniek. "We hebben rekening gehouden met die bezwaren omdat er belangrijke argumenten werden aangehaald, zoals de overlast voor de omgeving. Die konden we niet onder de mat vegen." 

Meest gelezen