Oost-Vlaamse politiezones houden grootschalige controleactie

Bij een grote politieactie in Oost-Vlaanderen werden vijf personen aangehouden, 19 rijbewijzen ingetrokken en werd er 250 gram drugs gevonden. Er werden ook 47 pv’s opgesteld. De controleactie focuste op inbraken, autodiefstallen en fietsdiefstallen. 19 politiezones uit Oost-Vlaanderen deden mee.

“Donderdag tussen 16.00 uur en middernacht hebben we een grootschalige controleactie gehouden met heel de provincie Oost-Vlaanderen”, vertelt Alexander De Baets van de federale politie. 19 politiezones hebben deelgenomen aan de actie. Er werd voornamelijk gecontroleerd op het bezit van drugs, verkeersinbreuken en inbraken.

Geseinde personen

“Er zijn 47 gerechtelijke processen verbaal opgesteld. Dat is vooral voor drugsbezit, verdachte handelingen en verboden wapendracht”, gaat De Baets verder. “We hebben ook geseinde personen aangetroffen. We hebben ook enkele verkeersinbreuken vastgesteld.  Zo hebben we 73 processen verbaal uitgeschreven. Dat gaat dan vooral over rijden onder invloed van drugs en alcohol.” Er werd ook 250 gram drugs gevonden en vijf voertuigen werden in beslag genomen omdat ze niet verzekerd waren.

Veiligheidsgevoel verhogen

Voor de actie werkten 19 politiezones samen en dat is belangrijk: “De samenwerking verhoogt onze slagkracht”, legt De Baets uit. “We willen zo een duidelijk signaal geven aan de burger. We willen laten zien dat we belang hechten aan controleacties. We hopen dat het veiligheidsgevoel van de burger zo verhoogd wordt.”

Meest gelezen