Radio 2

"Huis van de Sint" krijgt nieuwe invulling in Sint-Niklaas

De stad Sint-Niklaas wil een nieuwe invulling geven aan het monumentale herenhuis "de Salons", ze is daarvoor op zoek naar investeerders of ondernemers. Het gebouw doet vandaag dienst als museum en vijf weken per jaar woont Sinterklaas er. Dat laatste wil de stad graag zo houden.

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas is op zoek naar private investeerders en/of ondernemers voor een langdurige privaat-publieke samenwerking in "de Salons". Het is de bedoeling dat de toekomstige uitbater het herenhuis in de Stationsstraat opnieuw aantrekkelijker maakt, en dat op een duurzame manier. 

Donderdag heeft de stad een oproep gelanceerd en kandidaat-ondernemers kunnen zich nu melden. Er is wel een belangrijke voorwaarde: de Sint moet zijn tijdelijke woonst blijven houden. De kandidaat-uitbater zal het herenhuis dus ongeveer 5 weken per jaar de specifieke Sint-inrichting moeten geven.

"Het Huis van de Sint krijgt zo'n 35.000 bezoekers per jaar. En het is zo'n mooi huis voor de Sint en zijn pieten... Dat moeten we echt behouden", vindt schepen van Economie en Evenementen Ine Somers (Open VLD). 

Stad van de Sint
kasto80

Meest gelezen