Magische boswandeling of een culinaire kunstroute? Dit heeft het weekend voor u in petto

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Cultuurman Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Dwalen in Kasterlee

Al voor de vierde keer kunt u naar Winterwarm, het festival dat het domein de Hoge Rielen in Kasterlee inpalmt. Vorig jaar bezochten zo'n 6.000 cultuurliefhebbers het festival, en ook dit jaar staan er opnieuw voorstellingen (en de winterbar!) op het programma. Voor de voorstellingen moe(s)t u reserveren, maar er is ook de gratis boswandeling: "Uit het donker"! 

Tussen 18 en 21.30 uur kunt u zaterdagavond op eigen tempo een wandelparcours van zo'n 3 kilometer verkennen, met bijzondere (licht)installaties, verstopt in het bos. Vergeet uw zaklamp niet mee te nemen! 

Laatste weekends voor Dali en Magritte en Bruegel

Er stonden de afgelopen maanden regelmatig lange rijen aan het Magritte Museum in Brussel, want de expo "Dali & Magritte" spreekt bijzonder veel mensen aan. Al meer dan 171.000 mensen bezochten de expo!

De tentoonstelling is daarom met een week verlengd, tot 16 februari. U heeft nog twee weekends om uw schade in te halen, waarom wachten op het (over)volle laatste weekend? Een ticket online reserveren wordt sterk aangeraden. Zondag is er trouwens een extra activiteit, een choreografie van Quentin Chaveriat, voor het schilderij "De bekoring van Sint-Antonius" van Dali.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Ook de expo "Bruegel in black and white", is aan het voorlaatste weekend begonnen, in de Koninklijke Bibliotheek van België

Verwacht geen schilderijen, maar wel de originele tekeningen en prenten die de carrière van Pieter Bruegel hebben gemaakt. Vandaag minder gekend, maar het blijven meesterwerken. Het ontdekken waard!

Hedendaagse kunst in Brussel

In centrum Brussel palmen dit weekend 290(!) Brusselse kunstenaars de zes verdiepingen van het Vanderborghtgebouw in voor "Carte de visite": 6.000 vierkante meter hedendaagse kunst, 870 werken in totaal (drie per kunstenaar). De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Het Franstalige initiatief BILY (Brussels I Love You) bestaat vijf jaar en viert dat met een bijzondere kunstroute, de "chef's walk". Zaterdag bent u vanaf 14.30 uur welkom in vijf verschillende galerieën, waaronder La Patinoire Royale, een van de mooiste galeriegebouwen van het land. In elke galerie staat een chef klaar om u een gerecht voor te schotelen. Zelden smaakte kunst zo lekker. Fijn weekend! 

Meest gelezen