Sint-Baafsplein in Gent met aan de rechterzijde het NTGent

NTGent en Sint-Baafsplein tijdje afgesloten na incident

In Gent is het Sint-Baafsplein, naast de kathedraal, meer dan een uur afgesloten geweest door een incident. De poetsvrouw van het theatergebouw van het NTGent betrapte enkele inbrekers, en raakte daarbij gewond. Er was even sprake van dat een gewapende man zich nog verschanste in het gebouw, maar dat blijkt niet te kloppen.

"Eén of meerdere mannen zijn het gebouw binnengekomen en hebben de poetsvrouw overvallen. Ze is gewond naar het ziekenhuis gebracht", vertelt Tom De Clercq van het NTGent. De vrouw is niet in levensgevaar. Wellicht hadden de daders geprobeerd om het gebouw binnen te dringen, en waren ze daarbij op de poetsvrouw gestoten, waarna er een schermutseling ontstond.

Er was sprake van dat de dader of daders zich vervolgens hadden verschanst in het gebouw, en mogelijk een wapen zouden hebben. Maar dat blijkt niet te kloppen: wellicht zijn ze weggevlucht. 't Is niet duidelijk of ze buit hebben kunnen maken. Iets voor negen uur is het Sint-Baafsplein weer vrijgegeven. De politie is nog ter plaatse om sporenonderzoek te doen.

Meest gelezen