Foto: Belga Archief

Valt Crosscup veldlopen in Rotselaar door storm "Ciara" in het water? Organisatie neemt maatregelen 

Zondag krijgen we storm "Ciara" over ons heen. De eerste storm van het jaar belooft veel regen en felle rukwinden tot 100 kilometer per uur. Heel wat organisatoren van evenmenten op zondag nemen voorzorgsmaatregelen. Zo ook de organisatie van de Crosscup Veldlopen aan De Plas in Rotselaar. 

Zondag is De Plas in Rotselaar het decor van de Structabo Cross Veldlopen, het kampioenschap van Vlaanderen. Al is het niet helemaal zeker of de cross ook effectief doorgaat. Storm "Ciara" kan wel eens roet in het eten gooien. "Veldlopers zijn wel wat gewoon, er wordt niet snel een wedstrijd afgelast", vertelt Paul Van den Bergh van de organisatie. "Maar natuurlijk je weet nooit, dus wordt er zaterdagochtend beslist of de wedstrijd door kan gaan of niet."

We zijn nu alle paaltjes aan het verstevigen en we zetten geen opblaasbare bogen

Paul Van den Bergh, organisatie

Intussen neemt de organisatie wel enkele voorzorgsmaatregelen, mocht de wedstrijd toch doorgaan. "We zijn nu de paaltjes aan het verstevigen en er komen nergen opblaasbare bogen", vertelt Paul. "Daarnaast hebben we ook al de starturen aangepast. "We willen ervoor zorgen dat het veldlopen voorbij is voor de storm over ons raast." 

Meest gelezen