Organisatoren Parkloop Dadizele zetten zich schrap voor storm

Zondag raast Ciara over West-Vlaanderen: een pittige storm met veel regen en rukwinden van meer dan 100 kilometer per uur.  Pech voor de organisatoren van de Parkloop in Dadizele. Die moeten een plan B uit de kast halen.

De Parkloop in Dadizele zal zondag voor het eerst na 43 edities niet doorgaan in het park zelf, maar op een grasvlakte vlakbij. Er wordt een grote storm voorspeld en de organisatoren willen het risico niet nemen dat afgewaaide takken op deelnemers zouden vallen.  Vorig jaar hadden de organisatoren ook al last van het weer, ze moesten de laatste vier reeksen schrappen nadat er bomen waren omgewaaid door een windhoos.

Zaterdag tekenen we het nieuwe parcours uit, nu nog hopen dat het geen modderpoel wordt. 

Organisator Franky Bettens

Eerbetoon aan Marieke Vervoort

Tijdens de Parkloop zal voor het eerst ook een prijs worden uitgereikt voor G-sporters: de Marieke Vervoortprijs. Marieke Vervoort is de de rolstoelatlete die diverse medailles won op de Paralympische spelen van Londen en Rio. Ze overleed in oktober vorig jaar. Haar ouders zullen de prijsuitreiking in Dadizele bijwonen.

Meest gelezen