Radio 2

Opvallende B&B in Borgloon: overnachten in een wijnvat

Op het wijndomein Jerom Winery in Hoepertingen (Borgloon) kan je vanaf maart overnachten in een wijnvat. De eigenaars hebben daarvoor drie wijnvaten laten bouwen met bedden en verwarming. “Het zijn wel geen échte wijnvaten", zegt Jeroen Houben van het wijndomein, "want die vallen uit elkaar als ze niet vol zijn."

Overnachten in wijnvaten is een primeur voor Limburg. Op het wijndomein Jerom Winery staan er drie, verspreid over de wijngaarden. “We hebben één groot vat voor vier bezoekers en twee vaten voor twee personen. Ze staan in een beschermde hoogstamboomgaard, aan de voet van de wijngaard. Tijdens het bloesemseizoen is het daar ook heel mooi en heb je een mooi uitzicht op het domein”, vertelt Jeroen Houben van Jerom Winery.

“Er zijn bedden, deuren en ramen in de vaten geplaatst. De vaten dienen dus zeker niet om wijn in te maken. Maar mensen die in de regio wijn willen ontdekken, kunnen hier wel in stijl komen overnachten.” Hoewel het wijnvat vrij simpel is ingericht, heeft het wijndomein toch gezorgd voor wat luxe. “Eigenlijk doe je aan "glamping", kamperen dus, maar dan op een meer comfortabele manier. Zodra het toeristische seizoen begint, komt er ook een sanitaire voorziening zodat mensen zich kunnen opfrissen.”

(lees verder onder de foto)

Radio 2

De wijnvaten op het wijndomein Jerom Winery staan ver van de bewoonde wereld. In de omgeving is er ’s nachts geen licht te bespeuren. “Mensen kunnen er gezellig dicht bij elkaar zijn. Je zit ook middenin de natuur dus wanneer je ’s morgens wakker wordt, hoor je niets. Je bent even weg van alles. Doorheen de dag kan je dan het wijndomein intrekken, een degustatie doen en ontdekken hoe het hier allemaal in mekaar zit", besluit Houben.

Bekijk hieronder de video:

Meest gelezen