Indrukwekkend eerbetoon aan overleden politiehonden in Knokke-Heist

Vanmorgen is in Knokke-Heist een uitvaartceremonie gehouden voor de twee overleden politiehonden Drago en Blue. De honden stierven vorige week zondag bij een zwaar verkeersongeval. 

Het was geen plechtigheid waarop het grote publiek was toegelaten. Er waren wel een 100-tal begeleiders van politiehonden uit heel Vlaanderen. Onder hen ook Kenneth Verlinden: "Het is een steunbetoon aan onze collega Bjorn. We willen hem een hart onder de riem steken." 

Speciale band

Politiebegeleiders hebben een speciale band met hun hond. Kenneth Verlinden: "We starten met een puppie van 8 weken en leiden hem op tot een volwaardige politiehond. Hij blijft 24 uur per dag bij ons. Hij gaat mee werken en gaat ook met ons mee naar huis. Bovendien is hij tijdens ons werk onze partner. Wij hebben geen collega mee, wel een hond. We moeten volledig op onze hond kunnen rekenen. Daardoor is de band tussen een politiebegeleider en zijn hond zo groot." 

Meest gelezen