Provincie Antwerpen zet zich schrap voor storm: parken en domeinen afgesloten, evenementen afgelast

Zondag wordt er stormweer voorspeld met rukwinden tot 120 km/u en plaatselijk zelfs meer. Gemeenten en steden uit de provincie Antwerpen nemen voorzorgsmaatregelen: parken en domeinen worden afgesloten en evenementen worden afgelast.

Voor zondag wordt er stormachtig weer voorspeld. Vanaf de middag kan het gaan waaien met rukwinden van 80 tot 100 km/u. Tegen zondagavond kunnen die oplopen tot 120 km/u en plaatselijk zelfs meer. 

Parken en domeinen dicht

Vele gemeenten en steden sluiten daarom uit voorzorg hun parken en domeinen af. In Antwerpen-stad gaan alle parken al zeker van zondagochtend tot maandagochtend dicht. Ook de provincie sluit zondag onder meer het Rivierenhof, het Hof Van Leysen, het Vrieselhof en de Kesselse Heide. De Valentijnrun in het Rivierenhof is met een week uitgesteld en vindt plaats op zondag 16 februari. Iedereen die is ingeschreven, blijft ingeschreven. 

Kermis vervroegd en tenten verzwaard

In Mol Achterbos gaan ze een dagje eerder van start met hun kermis. Normaal zou die pas op zondag beginnen, maar omdat ze die dag misschien niet door kan gaan, start de kermis er uitzonderlijk nu zaterdag al om 14 uur. 

"Zondagmorgen om 11 uur gaan we samen met de brandweer kijken of de voorspelde storm er gaat komen. We hopen van niet maar vrezen van wel. We hebben intussen contact opgenomen met alle foorreizigers. Zij waren enthousiast om een dagje eerder te starten en het zekere voor het onzekere te nemen", zegt Wim Caeyers, burgemeester van Mol. De kermis van Mol Achterbos duurt tot en met dinsdag. 

Op Zoersel Kermis wordt de spiegeltent verzwaard met extra gewichten zodat ze zeker niet kan wegwaaien.

Superprestige-veldrit Merksplas

De Superprestige Cyclocross in Merksplas zou wel doorgaan. De tenten worden wel extra beveiligd en verzwaard zodat ze zeker niet wegwaaien.

Meest gelezen