Schepen van Eeklo op het matje geroepen na oproep tot deelname aan klimaatbetoging

Schepen Isaura Calsyn (Groen) uit Eeklo moet tekst en uitleg geven op het schepencollege van komende dinsdag. De schepen van Onderwijs had via Facebook scholen uit de stad opgeroepen om een schooluitstap naar Brussel te maken en deel te nemen aan de klimaatbetoging van Youth for Climate.

In de Facebookpost vroeg de schepen aan alle scholen van de stad om als schooluitstap naar de klimaatbetoging van Youth for Climate te gaan in Brussel. Donderdag reageerde minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) nog dat zoiets absoluut niet kan en vandaag vraagt Vlaams Belang het ontslag van de schepen aan. Het antwoord van de burgemeester van Eeklo is duidelijk: “Ontslag is een brug te ver, maar we zullen het incident bespreken tijdens het schepencollege.”

Voorzichtig met sociale media

Hoewel de schepen van de partij Groen in eigen naam had gesproken, zal haar oproep toch besproken worden op het schepencollege van Eeklo volgende week. “Als schepen moet je voorzichtig zijn met persoonlijke meningen op sociale media”, reageert burgemeester Luc Vandevelde (SMS). “Ik denk dat dit een goede les is voor de schepen om in de toekomst een paar keer na te denken alvorens iets te verspreiden op dergelijke kanalen.”

kasto80

Meest gelezen