Speedpedelec geflitst in dorpskern Haacht: "Ook fietsers moeten zich houden aan snelheidslimieten"

In het centrum van Haacht werd een fietser met een speedpedelec geflitst aan 42 km/uur.  De politie onderstreept dat een te hoge snelheid met de fiets ook gevaarlijk kan zijn. 

Tijdens een controleactie gisterenmiddag in het centrum van Haacht betrapte de politie 33 bestuurders die te snel reden. Ook één fietser met een speedpedelec werd geflitst. "In het centrum van Haacht mag je 30 km/uur rijden", klinkt het bij de politie. "De fietser reed echter 42 km/ uur, dus te snel."

Met hoge snelheid fietsen, kan ook heel gevaarlijk zijn

Politie Haacht

Door het voorval wil de politie nogmaals onderstrepen dat ook fietsers zich aan de snelheidslimieten moeten houden. "Een te hoge snelheid met de fiets kan ook zeer gevaarlijk zijn.  Vooral in de bebouwde kom en aan schoolomgevingen kunnen ze een reëel gevaar zijn voor andere fietsers of voetgangers." 

Meest gelezen