Foto: Afdeling Kust

Stormtij op komst aan de kust

Het wordt een stormachtig weekend. De kust neemt maatregelen om zich te beschermen tegen overstromingen. De piek van de storm is voor zondagavond. Maar de hoogste golven zijn voor maandagnamiddag. Dan is er de combinatie van springtij en stormweer. 

Zondagavond worden aan de kust hevige windstoten verwacht, met pieken van 9 tot 10 beaufort. De havendammen in Oostende zullen niet toegankelijk zijn voor wandelaars. Het stadsbestuur raadt ook af om in andere parken te wandelen.  De stad vraagt ook om alle losse voorwerpen op terrassen of in tuinen vast te maken of binnen te plaatsen.

Maandag wordt slechtste dag

Maandag wordt de situatie nog ernstiger. Dan is er niet alleen het stormweer maar het is ook springtij. Dat betekent dat de zee bij vloed veel hoger dan normaal komt. Er zullen maandagnamiddag dus erg hoge golven zijn. Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust zal daarom maandag de staketsels van Nieuwpoort en Blankenberge afsluiten. Ook in Wenduine gaan de mobiele keringen maandag dicht.  

Meest gelezen