Nicolas Maeterlinck

Nieuwe aandeelhouders Studio 100 bekend: ondernemer Vic Swerts (Soudal) en investeringsgroep 3d investors

Ondernemer Vic Swerts, de sterke man van siliconenproducent Soudal, en de Gentse investeringsgroep 3d investors stappen in media- en entertainmentgroep Studio 100. Dat heeft het bedrijf vanavond bekendgemaakt. Samen kopen ze 25 procent van de aandelen.

De drie bestaande aandeelhouders van Studio 100 - Hans Bourlon, Gert Verhulst en BNP Paribas Fortis Private Equity - verkopen 25 procent van de aandelen. Vic Swerts, de oprichter van lijmen- en siliconenproducent Soudal, en 3d investors kopen respectievelijk 17 en 8 procent van het bedrijf achter onder meer Samson & Gert, K3 en Maya de Bij.

Hoeveel de nieuwe aandeelhouders betalen voor het belang is niet bekend. Ook zakenman Marc Coucke werd genoemd als een mogelijke gegadigde voor de Studio 100-aandelen, maar hij is het dus niet geworden.

Meest gelezen