Arno blijft strijdvaardig.

Rockzanger Arno (70) ondergaat operatie voor pancreaskanker en stelt reeks concerten uit

Arno (Hintjens) schrapt een reeks concerten, omdat hij vecht tegen pancreaskanker. Dat heeft de rockzanger zelf bekendgemaakt. Hij wordt geopereerd en stelt zijn "Santeboutique"-tournee de volgende weken in Nederland, Frankrijk en Zwitserland uit. Arno is bekend van hits als "Oh la la la" en "Vive ma liberté". Hij kreeg donderdag nog een MIA voor zijn carrière.

In november kreeg Arno de diagnose van pancreas- of alvleesklierkanker. Sindsdien onderging de bekendste Oostendse Brusselaar meerdere keren een behandeling met chemotherapie. Intussen bleef hij verder optreden, gedreven door zijn liefde voor de muziek. Zo speelde hij in januari drie keer voor een uitverkochte Ancienne Belgique in Brussel.

Volgende dinsdag treedt Arno op in de Trianon in Parijs en kort daarna gaat hij onder het mes. Na de operatie zal hij minstens zes weken buiten strijd zijn.

Arno is 70. Afgelopen donderdag kreeg hij nog een Lifetime Achievement Award op de uitreiking van de MIA's. In mei zou Arno ook nog een reeks concerten geven in ons land, onder meer in Het Depot in Leuven en De Roma in Antwerpen. Voorlopig gaan die concerten gewoon door.

BEKIJK hier hoe Arno zijn MIA ontvangt (en in zijn typische excentrieke - of grappige - stijl eigenlijk een vrouwelijk beeldje had verwacht):

Videospeler inladen...

"Muziek redde mij, tot vandaag"

In de kranten Le Soir en De Standaard geeft Arno dit weekend een uitgebreid interview naar aanleiding van zijn MIA en de kankerdiagnose. Hij aanvaardt de ziekte.

"Ik heb een fantastisch leven gehad: ik heb de wereld gezien dankzij mijn muziek, ik heb niet moeten werken. Ik behoor tot de eerste generatie die de oorlog niet meemaakte, een postwar child. De pil kwam op en aids bestond nog niet. We liftten naar Griekenland, Joegoslavië ... Er waren nog geen smartphones, we hadden veel meer vrijheid en deelden alles", vertelt Arno. "Wat vandaag telt, is het nu. Gisteren is dood, morgen bestaat niet, ik leef vandaag. Echt waar, ik wil positief zijn. Profiteren, zeker omdat die finaliteit erbij gekomen is." 

Foto Kurt

Waarom nog op een podium? Tijdens en na een concert heb ik meer energie. Ik ben verslaafd aan optreden

Hij blijft bezig met muziek, ook toen hij chemotherapie kreeg: "Muziek redde mij, tot vandaag. De mensen die weten dat ik kanker heb, vragen zich af waarom ik op een podium sta. Maar tijdens en na een concert heb ik meer energie. Zelfs alleen al door te weten dat er een concert aan komt, word ik energieker. Ik ben verslaafd aan optreden. (...) Ik vraag de mensen om me kracht te geven. En die energie neem ik dan mee, want ik kan ze gebruiken."

Bekijk hier het verslag uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen