Videospeler inladen...

Weerman Frank Deboosere over storm Ciara: "Zo'n zware storm is lang geleden, hopelijk alleen materiële schade"

Vandaag trekt de storm Ciara over ons land. Dan zal code oranje van kracht zijn. "We verwachten rukwinden tot lokaal 130 kilometer per uur. Er zit heel wat los in de natuur en dat gaat allemaal waaien, dus we verwachten serieuze schade", vertelt weerman Frank Deboosere. "Mensen moeten heel voorzichtig zijn."

Het KMI heeft code oranje afgekondigd voor de storm Ciara die over ons heen komt. "De waarschuwingscode geldt voor heel België, en eigenlijk zelfs voor heel West-Europa", vertelt Frank Deboosere. Lees hier meer informatie over de verschillende kleurcodes van het KMI.

In de voormiddag begint de storm aan zijn opmars met rukwinden van 80 à 90 kilometer per uur. Vanaf de namiddag verwachten we windsnelheden van 90 tot 110 kilometer per uur. ’s Avonds is het hoogtepunt van de storm, met lokaal zelfs rukwinden tot 130 kilometer per uur, en ook 's nachts zal de storm heftig aanhouden.

"Het is lang geleden dat we nog zo’n zware storm hebben gekregen. Net omdat het zo lang geleden is, zit er heel wat los in de natuur. Dat gaat allemaal waaien, dus we verwachten serieuze schade. Laten we hopen dat het bij materiële schade blijft."

Op maandag sluiten enkele scholen uit voorzorg alvast de deuren. "Het wordt morgen een moeilijke ochtendspits", vertelt Deboosere. "Want ook maandagochtend zijn er rukwinden van 90 à 100 kilometer per uur. Er zal ongetwijfeld heel wat op de weg liggen."

Onze weerman Frank Deboosere geeft meer uitleg in “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Bekijk hier het verslag uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Bekijk het weerbericht van 8 februari (19.30 uur):

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen