© F. Hecker - creative.belgaimage.be

Ga op zoek naar de mol in uw tuin en help zo Natuurpunt tijdens het "mollentelweekend"

Natuurorganisatie Natuurpunt organiseert dit weekend opnieuw haar mollentelweekend. De dieren komen zowat overal voor in ons land, maar over hun verspreiding is nog maar weinig geweten. Daarom roept Natuurpunt de hulp in van de bevolking. Wie een mol of molshoop ziet, kan dat melden via een speciale website.

Natuurpunt denkt dat dit weekend het ideale moment is om mollen te tellen omdat het gras nu nog kort is waardoor je molshopen beter kan zien. Mensen die ergens in Vlaanderen een molshoop of een echte mol hebben gezien, worden verzocht er een foto van te maken en hun waarneming te registreren op de website waarnemingen.be.

Een molshoop is te herkennen aan de relatief grove korrel, en is vrij hoog en ongeveer rond. Hij is niet begroeid en zijn ingang is gewoonlijk niet te zien. Ook plekken waar wel gezocht is en geen molshopen gevonden zijn, kan je melden. Zo weet Natuurpunt waar er geen mollen voorkomen.

Ook na het mollenweekend zijn mollenwaarnemingen nog welkom. De resultaten van het mollenweekend zullen uiteindelijk terechtkomen in een nieuwe Vlaamse zoogdierenatlas.

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen