Vanaf juni geen zware vrachtwagens meer voor en na schooltijd in centrum Aalst 

Vanaf 1 juni  komt er een verbod voor zwaar vrachtvervoer voor en na schooltijd in het centrum van Aalst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.  De maatregel komt er na een dodelijk ongeval  in december waarbij een 11-jarige jongen is omgekomen na een aanrijding door een vrachtwagen. Deze maand nog stemt de gemeenteraad over de maatregel.

Het verbod zal gelden voor vrachtvervoer zwaarder dan 3,5 ton in een gebied dat binnen de ring van Aalst ligt.  Begin en einde van de zone worden aangeduid met speciale verkeersborden.  Het verbod zal gelden 's ochtends van 7u30 tot 8u30 en na schooltijd van 15u30 tot 16u45 .  Voor woensdagmiddagen  komt er een verbod van half twaalf tot half een.   "Er zullen wel uitzonderingen mogelijk zijn voor heel specifieke situaties", zegt D'haese. "Die moeten wel worden aangevraagd."

In een eerste fase zouden overtreders door agenten geverbaliseerd worden. Later komt er een systeem met ANPR-camera's die nummerplaten herkennen.  Aalst wil eventuele overtreders bestraffen met een GAS-boete  (gemeentelijk administratieve sanctie) maar daarover moet er nog overleg gebeuren met de procureur.  "De opbrengst van die GAS-boetes zou de stad kunnen herinvesteren in maatregelen voor meer verkeersveiligheid .

Meest gelezen