Videospeler inladen...

Soldaat schiet zeker 20 mensen dood in een stad in het oosten van Thailand

In de Thaise stad Nakhon Ratchasima is het aantal doden van een schietpartij nu al opgelopen tot zeker 20. Dat meldt een woordvoerder van het leger. Een jonge militair heeft daar in het rond geschoten en heeft videobeelden op het internet gepost. De schutter is nog altijd spoorloos.

De schietpartij vond plaats in Nakhon Ratchasima, een stad in het oosten van Thailand op 250 kilometer van de hoofdstad Bangkok. De dader is een jonge militair. Die zou eerst zijn overste en enkele andere mensen hebben doodgeschoten en is daarna gevlucht met een automatisch wapen en een militair voertuig.

Hij reed dan door de stad en schoot willekeurig voorbijgangers neer. Daarna is hij een groot winkelcentrum binnengelopen en zijn ook daar mensen doodgeschoten. Hij zou zich daar verschanst hebben en mogelijk enkele mensen gegijzeld houden, maar dat is niet bevestigd. De video in de tweet hieronder is opgenomen nabij het winkelcentrum en er zijn duidelijk schoten te horen. (Lees verder onder de tweet).

Volgens het leger zijn er nu al zeker 20 doden en 31 gewonden gevallen. Dat aantal kan nog oplopen, want de dader is dus nog altijd voortvluchtig.

De politie heeft een gespecialiseerde antiterreureenheid per helikopter laten overvliegen vanuit de hoofdstad Bangkok. Het winkelcentrum is nu omsingeld en wordt uitgekamd. Op beelden van het lokale tv-station Amarin is te zien hoe de militairen burgers en kinderen uit het centrum in veiligheid brengen. Het is nu nacht in Bangkok en dat bemoeilijkt de actie van de ordediensten. 

Wat de motieven van de dader zijn, is niet duidelijk, maar de man heeft wel foto's op zijn Facebookpagina gepubliceerd en kan dus geïdentificeerd worden. In enkele boodschappen toont hij zich geërgerd over corruptie. Facebook heeft die pagina intussen wel geblokkeerd. 

Bekijk hier amateurbeelden van de schietpartij in het winkelcentrum:

Videospeler inladen...

Oogetuige vertelt over de paniek in het winkelcentrum:

Videospeler inladen...

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen