Videospeler inladen...

2 Belgen vanuit China gerepatrieerd en in quarantaine geplaatst

Vanavond zijn twee Belgen uit China gerepatrieerd en in quarantaine geplaatst. Ze kwamen met een door de Britse overheid georganiseerde repatriëringsvlucht. Dat meldt de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid. De twee nieuwkomers worden in een aparte, strikte quarantaine geplaatst.

De twee lieten aan Buitenlandse Zaken weten dat ze gebruik wilden maken van deze mogelijkheid om China te verlaten. De levensomstandigheden in de stad Wuhan worden immers met de dag moeilijker, aldus Volksgezondheid.

De vlucht uit Wuhan maakte een eerste tussenlanding in Groot-Brittannië en vloog vervolgens door naar Berlijn om uiteindelijk te landen in Nederland. Voor en tijdens de vlucht werden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen onder toezicht van een medisch team.

Ze verblijven in quarantaine in het militaire ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek. Daar verblijven ook acht van de negen eerder teruggekeerde Belgen tot het einde van hun quarantaine. De negende persoon, de enige die positief testte op het nieuwe coronavirus, verblijft in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel.

Morgen uitsluitsel

De twee nieuwkomers worden volgens Volksgezondheid in een aparte, strikte quarantaine geplaatst, afgescheiden van de groep van acht die negatief testte op het coronavirus. De twee zijn een Belg en een persoon met een andere Europese nationaliteit die in België woont. Beiden verkeren volgens Volksgezondheid in goede gezondheid en vertonen geen symptomen.

Het referentielaboratorium van de KU Leuven zal hen nu testen om elk risico uit te sluiten. Morgen al zou er meer duidelijkheid moeten zijn. Op dit moment is er in ons land sprake van één bevestigde besmetting met het coronavirus

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) laat intussen weten dat het een team van deskundigen naar China heeft gestuurd om onderzoek te doen naar de verspreiding van het nieuwe coronavirus

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen