DE FOYER #20: over het proces van de eeuw, het virus van het jaar & de nieuwe canvas-reeks "Als je eens wist..."

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van "De Zevende Dag". Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

13 beklaagden, meer dan 900 betrokken partijen en 30.000 schuldvragen: het proces rond de aanslagen van 22 maart zou wel eens een van de meest complexe, langste en duurste assisenzaken ooit kunnen worden. Advocaten, het parket en de vereniging voor slachtoffers maken zich grote zorgen. Aan tafel zitten advocaten Sven Mary en Sanne De Clerck, procureur Frédéric Van Leeuw en Philippe Van Steenkiste, de voorzitter van de vereniging voor slachtoffers van de aanslagen. 

Lucas Deckers, student Sinologie aan de KU Leuven, keerde 12 dagen geleden terug uit China en kan voorlopig niet terug door het coronavirus. Hij reisde er rond en zag het hele land tot stilstand komen door de schrik voor het virus en vertelt ons hoe hij dat zelf ervaren heeft. 

En Hilde Van Mieghem maakte een reeks voor Canvas over kindermisbruik: "Als je eens wist..." Ze bracht kinderpsychiater Peter Adriaenssens mee naar onze studio om te vertellen over de reeks en het thema. Vanaf volgende week te zien op Canvas!

Luister ook naar deze podcast op:

Meest gelezen