Videospeler inladen...

Van "patattenzak vol glitter" tot "bruidsjurk van alien": stylist Jani Kazaltzis' ongezouten mening over de Oscaroutfits

De Oscars zijn voor celebrity's elk jaar hét uitgelezen moment om de wereld omver te blazen met glitter en glamour. De ene wereldster slaagt daar wel beter in dan de andere, en stylist Jani Kazaltzis kan het weten. Wie schittert op de rode loper en welke outfits vergeten we best zo snel mogelijk?

Neen, mode-expert Jani Kazaltzis is niet bepaald enthousiast over de Oscaroutfits dit jaar: "Er zijn weinig fashionmomenten die ons zullen bijblijven." De stylist merkt wel enkele opvallende trends op: "Asymmetrie, felle oogschaduw, en verbazend veel tinten groen zijn duidelijk in."

De Britse actrice Florence Pugh draagt dat groen volgens hem het allerbeste, in een turquoise jurk van Louis Vuitton.

2020 Invision

"Scarlett Johansson lijkt wel Ariël, de kleine zeemeermin. Alleen is het net alsof ze in zeewier verstrikt is geraakt." Dat is duidelijke taal: de zilvergrijze jurk van Oscar de la Renta is niet bepaald een succes voor Jani.

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Ook de Australische ster Margot Robbie slaat de bal volledig mis met haar vintage jurk van Chanel, althans volgens Jani: "Is het al Halloween, met dat boze oog dat daar tussen haar borsten bengelt?"

2020 Invision

Broadway-acteur en zanger Billy Porter steelt wél de show op de rode loper, en hij doet dat net zoals vorig jaar niet in een saai pak, maar in een extravagante jurk. "De outfit is zó over the top, niemand anders zou dit kunnen dragen", lacht Jani. "Porter stáát er toch maar weer, op hoge hakken dan nog wel."

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Schitteren mag u bij zangeres Janelle Monae héél letterlijk nemen. Meer dan 168.000 kristallen van Swarovski sieren de peperdure zijden Ralph Lauren-jurk, en dat kostte meer dan 600 uur borduurwerk. Met een zoom tot op de grond en een glanzende capuchon is ze een van dé moderevelaties van de avond.

2020 Invision
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

"Te veel is soms ook gewoon... te veel", zegt Jani over de chaotische outfit van actrice Cynthia Erivo. Ze werd genomineerd voor haar hoofdrol in "Harriet", maar haar jurk kan op weinig lof rekenen van de stylist: "Ze lijkt wel de bruid van een alien." Dan toch eentje met ontzettend gedetailleerde Van Gogh-nagels en oogverblindende juwelen van Maria Tash.

2020 Invision
2020 Invision
2020 Invision

Ook de nagels van zangeres Billie Eilish springen in het oog. "Een wandelend reclamebord voor Chanel", noemt Jani haar.

Regisseur Spike Lee brengt een kleurrijk eerbetoon aan de Amerikaanse basketbalspeler Kobe Bryant, die vorige week om het leven kwam bij een helikoptercrash. Zijn rugnummer 24 prijkt op het paarse kostuum van Lee.

De lat lag hoog voor acteur Timothée Chalamet. Hij prijkt op plaats twee in de lijst van meest invloedrijke fashioniconen van 2019 volgens het jaarrapport van Lyst, en dat zonder stylist. Die had hij deze keer nochtans wel écht kunnen gebruiken volgens Jani: "Wat heeft díe aan? Hij lijkt wel een garagist!"

2020 Invision

Comedians Maya Rudolph en Kristen Wiig scoren met hun hilarische act bij de aankondiging van beste productiedesign, maar niet met hun outfits. "Maya Rudolph is precies een patattenzak van glitter en Kristen Wiig lijkt wel een ingepakte zeeanemoon. Neen, ik ben absoluut geen fan", zegt Jani.

Wél goede punten voor actrice Natalie Portman: ze draagt een gitzwarte cape van Dior, met de namen van vrouwelijke regisseurs als Lulu Wang en Greta Gerwig in het goud geborduurd op de zoom. "Ik wilde de vrouwelijke regisseurs die dit jaar niet erkend werden voor hun ongelooflijke werk op een subtiele manier tóch erkenning geven", vertelt ze op de rode loper.

2020 Invision
2020 Invision

"Pure klasse!" Dé winnaar van de rode loper is voor Jani heel overtuigend de Zuid-Afrikaanse ster Charlize Theron: "Haar zwarte jurk van Dior, met een asymmetrische schouderlijn en een mooie split aan haar been heeft een hoog rode lopergehalte. Dit ontwerp past fantastisch goed bij haar!"

2020 Invision

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen