Limburgse brandweer kreeg al honderden noodoproepen binnen

Bij de drie Limburgse hulpverleningszones liepen zondagnamiddag al meer dan 300 noodoproepen binnen. En wellicht zullen er dat veel meer worden. De storm Ciara zal pas vanavond rond 22 uur en komende nacht op volle kracht over Limburg trekken. 

De Limburgse brandweer had zondagnamiddag de handen vol met het verwijderen van omgewaaide bomen en het opruimen van weggeblazen dakpannen. In Mopertingen kwam een bovengevel naar beneden. In As zal de Bremstraat  de hele nacht afgesloten blijven omdat bomen op de bovenleidingen van de elektriciteit vielen. Het was te gevaarlijk om direct herstellingen uit te voeren, zegt burgemeester Tom Seurs (Voluit). "De brandweer kon met de hoogtewerker niet tot aan de bomen geraken en heeft daarom beslist om de herstellingswerken pas morgen uit te voeren. En ook netbeheerder Fluvius kwam ter plaatse en zal morgen pas actie ondernemen. De Bremstraat blijft zolang afgesloten."

In Heers moest de Nieuwe Steenweg naar Veulen een tijdlang afgesloten worden omdat omgewaaide bomen de weg volledig versperden. 

Op de Zwarte Markt in Tessenderlo viel een zware tak op een marktwagen. De marktkramer en zijn klanten kwamen er met de schrik van af.

Vast in restaurant

Een van de eerste schadegevallen kwam in de vroege namiddag uit Lanklaar. Een omgewaaide boom zorgde ervoor dat 45 mensen een paar uur langer op restaurant moesten blijven zitten. De enige toegangsweg naar het restaurant De Litzberg was versperd. Het winkelcentrum Maasmechelen Village ging dan weer iets vroeger dicht. De directie vond het beter dat de klanten niet te laat naar huis vertrokken. 

Meest gelezen