Videospeler inladen...

Storm Ciara houdt lelijk huis in Oost-Vlaanderen: stelling omgevallen in Gent

De storm heeft zondagmiddag  in Oost-Vlaanderen vooral veel materiële schade veroorzaakt, behalve in Waasmunster waar een vrouw gewond is geraakt toen een boom op haar auto viel. De brandweer moest haar bevrijden. In Gent is een stelling omgevallen.

In Waasmunster viel een gewonde door het stormweer. Een vrouw kwam onder een omvallende boom terecht. De boom viel om net op het moment dat het slachtoffer in haar wagen wou stappen op de oprit van haar woning. De boom kwam grotendeels op de auto terecht maar de vrouw werd niettemin flink geraakt. De MUG vroeg bijstand van de brandweer om de boom te verzagen zodat ze het slachtoffer ter plaatse de eerste zorgen konden toedienen. Ze werd vervolgens met een zware hoofdwonde en verschillende breuken afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Ook aan het stadhuis van Gent staan stellingen omdat er werken aan het dak zijn. Daar heeft de brandweer van binnenuit alles kunnen beveiligen en vastmaken. De omgeving werd afgezet.

In Sint-Gillis-Waas was er schade in de Stationsstraat. Daar kwam een stuk van een buitengevel van een appartementsblok naar beneden. Verschillende geparkeerde wagens werden onder de brokstukken bedolven. De brandweer moest ook tussenbeide komen in de Kemphoekstraat bij een meubelzaak waar een publiciteitsdoek werd losgerukt. Het metersgrote doek dreigde op de E34 te waaien.

Daken

In Zottegem dreigde het dak weg te vliegen van een zaak in ramen en deuren en in Oudenaarde was er gevaar dat de wind met het dak van de sporthal aan de haal ging. Op beide plaatsen heeft de brandweer de schade kunnen beperken. 

Een appartementsgebouw in Lievegem liep schade op toen stukken van het dak dat gemaakt is van een soort synthetische rubber wegvlogen. Isolatiemateriaal vloog tientallen meters ver weg. Voor de brandweer was het bij momenten een huzarenstukje om veilig naar boven te klauteren. 

Bomen

In Assenede vielen op enkele minuten tijd twee bomen om. De ene viel op een huis, sloeg een gat in het dak en vernielde een dakraam. Even later viel een andere boom om op een auto. In geen van beide gevallen vielen er gewonden. Volgens buren waren de bomen in slechte staat en was er gevraagd om ze te kappen. 

kasto80

Meest gelezen