Politie en hulpdiensten waren massaal ter plekke.
AFP or licensors

Thaise militair die bloedbad aanrichtte zelf doodgeschoten: hij voelde zich bedrogen bij vastgoedverkoop  

De militair die in de Thaise stad Korat (Nakhon Ratchasima) een bloedbad heeft aangericht, is vannacht in een winkelcentrum zelf gedood door de politie. Dat heeft de Thaise regering bevestigd. De 32-jarige man trok van zijn kazerne naar een winkelcentrum en schoot 29 mensen dood, 57 anderen raakten gewond.

De militair vermoordde eerst zijn overste en twee andere mensen in de kazerne waar hij gelegerd was. Hij bewapende zich en trok vervolgens met een gestolen legervoertuig richting een winkelcentrum. Onderweg schoot hij in het wilde weg mensen neer, ook in het winkelcentrum sloeg hij toe.

In totaal stierven 29 mensen. Volgens de Thaise regering zijn er ook 57 gewonden. Of het om licht- of zwaargewonden gaat, is niet duidelijk.

De dader verschanste zich urenlang in de kelder van het winkelcentrum. Veel winkelende mensen konden naar buiten vluchten. De moeder van de schutter werd erbij gehaald om hem te overtuigen zich over te geven. Maar zonder resultaat. 

Vannacht trokken gewapende agenten dan het winkelcentrum binnen en konden de schutter uitschakelen. Volgens de eerste berichten van de Thaise regering zou een "financieel geschil" aan de basis liggen. De militair ging door het lint, omdat hij zich bedrogen voelde bij de verkoop van vastgoed.

Schietpartijen zijn zeldzaam in Thailand. Vorige week zijn er wel drie mensen doodgeschoten in de stad Lopburi, maar dat was tijdens een mislukte overval. In het zuiden van het land nabij de grens met Maleisië zijn er af en toe aanslagen van moslimterroristen. Daar woont een islamitische minderheid. 

Videospeler inladen...

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen