150-jaar oude populier in Strijpen, erkend als beschermd monument, overleefde Storm Ciara niet

Een 150-jarige populier is in Strijpen, deelgemeente van Zottegem, omver gewaaid door storm Ciara. De boom was een echt icoon in de deelgemeente. "Deze boom was heel belangrijk voor de buurt."

De populier staat al ongeveer 150 jaar op de heuvel van de Vollanderkouter in Strijpen. De boom is een  belangrijk herkenningspunt in het landschap en voor de bewoners. Omdat de boom zo uniek is werd hij zelfs opgenomen als beschermd monument door het Agentschap Onroerend Erfgoed.

We zagen hem al van ver in het landschap opdoemen, nu is hij weg.

Opvallend herkenningspunt

De fotogenieke boom roept heel wat herinneringen op bij inwoners van Zottegem. Koppeltjes leerden elkaar daar kennen en wandelaars kwamen dagelijks met de hond langs. "We zagen hem al van ver verschijnen als we kwamen wandelen. We hopen dat hij zal vervangen worden, maar ik zal zelf niet meer meemaken dat de nieuwe dan zo groot zal zijn geworden. Echt heel jammer", vertelt buurtbewoonster Nicole. 

Op sociale media worden plannen gemaakt voor een afscheidsplechtigheid van de boom.

Radio 2
kasto80

Meest gelezen