Al 16 GAS-boetes voor smaad aan de politie in zone Limburg Regio Hoofdstad

De politie van Limburg Regio Hoofdstad (LRH) heeft tot nog toe al 16 GAS-boetes uitgeschreven voor smaad aan de politie. De gemeentes in de politiezone LRH hebben vorig jaar het GAS-reglement uitgebreid, waardoor het beledigen van de politie beboet kan worden. 

"De meeste GAS-boetes die wij hebben uitgedeeld voor smaad aan de politie, hadden vaak te maken met het uitgaansleven," zegt Dorien Baens van LRH. "Vooral als iemand te veel gedronken heeft of iets gebruikt heeft, wordt de politie wel eens beledigd." De meeste boetes zijn in Hasselt uitgedeeld.

Pv

Door een GAS-boete te geven in plaats van een proces verbaal, kan een dossier veel sneller worden afgewerkt. "Het is een andere weg die je bewandelt. Een pv behandelen duurt veel langer omdat het via het openbaar ministerie moet", vertelt Dorien Baens. "Als we zelf een GAS-boete opleggen, dan loopt dat via de gemeentelijke ambtenaar. Dat gaat veel sneller en dan straffen we efficiënter."

Meest gelezen