Bekendste sekswerker van het land gaat opnieuw studeren: "Sekswerk en studeren, een perfecte combinatie"

Sigrid Schellen, sinds haar passage bij "Van Gils en Gasten" de bekendste sekswerker van ons land, gaat opnieuw studeren. Vanaf vandaag kan je haar terugvinden in de aula van de faculteit wijsbegeerte aan de KU Leuven. "Sekswerk is gemakkelijk te combineren met een studie", klinkt het. 

Het was een opmerkelijk interview bij "Van Gils en Gasten" vorig jaar in mei. De 32-jarige Sigrid Schellen uit Bree vertelde er openlijk over haar job als sekswerker. "Het is een droomjob. Ik bepaal mijn eigen werkritme en doe niets tegen mijn goesting. Het is ook ideaal te combineren met het moederschap", klonk het toen.

Haar job "seks tegen betaling" doet ze nog altijd even graag. Maar toch wou ze iets meer. "Vandaag heb ik mijn eerste les moraalfilosofie", vertelt Schellen op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. "Ik wou al altijd wijsbegeerte studeren en nu kan het. Mijn job is flexibel en valt goed te combineren met mijn studie." 

Voor en na mijn uren op de uniefbanken zal ik aan het werk zijn

Sigrid Schellen

Toch zal het niet evident worden. "Volledig stoppen met mijn job is geen optie. Ik heb een inkomen nodig. Ik zal dus voor en na mijn uren op de uniefbanken aan het werk zijn.  Gelukkig heb ik mijn familie, zij willen meehelpen om bijvoorbeeld mijn dochter op te vangen. Het gaat wel lukken."

Sekswerk kan je gemakkelijk combineren met studeren, logisch dat studenten hiervoor kiezen

Sigrid Schellen

Schellen begrijpt ook dat studenten meer en meer kiezen voor sekswerk om hun studies te betalen. "Als je op een uur meer kan verdienen dan in een heel weekend, dan begrijp ik dat je hiervoor kiest", vertelt ze. "En er blijft ook meer tijd over om te studeren, het is een logische combinatie." 

Meest gelezen