Ouders bezorgd om baby uit China die terugkeert naar crèche

Grote commotie in Diest om een baby die net terug is uit China en weer naar de stedelijke crèche 't Kevertje zou gaan. Ouders van andere kinderen zijn bang dat het kindje hun eigen kroost kan besmetten met het Corona-virus.  Ze eisen nu maatregelen van de stad. 

Afgelopen weekend is een baby van 11 maanden teruggekeerd uit China met z’n ouders. Het kindje verblijft bij crèche ’t Kevertje in Diest en zou daar normaal vandaag terugkeren. Maar dat zien de andere ouders niet zitten. Ze zijn bang dat hun eigen kroost mogelijk besmet kan geraken met het Corona-virus. De ouders eisen van de crèche, en van de stad die eigenaar is, dat er maatregelen worden getroffen. Maar dat is volgens burgemeester Christophe De Graef niet nodig. 

Strenge richtlijnen

“Ik begrijp dat de ouders van de andere kindjes bezorgd zijn. Maar soms moet je vertrouwen op de informatie die je hebt verkregen. Dat is intussen gebeurd via verschillende kanalen zoals het ministerie van Volksgezondheid en de artsen van Kind en Gezin. Die informatie is geruststellend. “ Ook een gesprek met de vader heeft alle zorgen weggenomen, verzekert de burgemeester: “Ik heb lang gepraat met de vader.  Huang is een stad van 20 miljoen inwoners, daar gelden erg strenge richtlijnen. Hij vertelde me ook dat ze op familiebezoek waren en verder nooit naar buiten zijn gegaan. Het gaat hier om heel respectvolle mensen, ik vertrouw echt op hun informatie." 

Meest gelezen