2019 Invision

Géén Ricky Gervais op de Oscars, maar wel zijn brutale grappen op Twitter

U herinnert zich nog wel de brutale openingsspeech van Ricky Gervais tijdens de uitreiking van de Golden Globes begin januari. In zijn monoloog liet hij geen spaander heel van de aanwezige celebrity’s in de zaal, die hij onder meer verweet geen voeling te hebben met de realiteit en daarom beter hun mond konden houden in plaats van anderen terecht te wijzen. Voor zo’n stoute praat is er op de Oscars, het evenement dat nog altijd beschouwd wordt als de hoogmis der filmprijzen, veel minder plaats. Toch liet de Britse komiek niet na om voor het begin van de show 2 tweets de wereld in te sturen die onmiddellijk op veel gelach en waardering konden rekenen.

"Wanneer de grote namen uit Hollywood zich voorbereiden op de Oscars, dan zijn ze wellicht opgelucht dat de show niet door Ricky Gervais aan elkaar gepraat wordt", aldus nieuwswebsite LadBible. Maar dat is natuurlijk buiten sociale media gerekend, waar Gervais, na een vraag hoe hij de Oscars zou openen, graag die 'grote namen uit Hollywood' een sneer toewierp die niets aan de verbeelding overliet. "Het deed de ontgoocheling dat hij er vannacht niet bij was toch iets milderen", aldus een aantal nieuwswebsites.

In een eerste tweet nam hij het op voor het slecht betaalde huispersoneel, afkomstig uit het buitenland, van de beroemdheden die tijdens hun beklijvende speeches over gelijkheid nu eindelijk wat slaap konden inhalen. In een tweede tweet prees Gervais de diversiteit in de zaal, namelijk "rijke aanranders in alle vormen en maten".

Op sociale media volgden reacties als:

Meest gelezen