radio 2

Leger en civiele brandweer oefenen samen op de heide

Op het schietterrein in Helchteren werd een grote gemeenschappelijke oefening gehouden met de militaire brandweer en de brandweerkorpsen uit de buurt. Bij grote heidebranden moeten de korpsen goed kunnen samenwerken.

De oefening is nodig, vooral om terreinkennis op te doen.  De gewone brandweerkorpsen uit de omliggende gemeenten komen niet zo vaak op het militaire domein.  Bij een grote heidebrand is terreinkennis erg belangrijk.  En die kan je alleen maar opdoen als je regelmatig oefent samen met de militaire brandweer.

Uniforme stafkaarten

Het militaire schietterrein is erg uitgestrekt.  Er lopen heel wat onverharde wegen door, maar er zijn ook plaatsen waar je je makkelijk vastrijdt in het zand.  Sinds kort gebruiken de militaire en de civiele brandweerkorpsen dezelfde kaart van het gebied.  Op die manier rijdt niemand nog verloren en kunnen de vrachtwagens snel tot bij de brandhaarden geraken.

radio 2

Meest gelezen