Radio 2

Media strijken massaal neer in school in Sint-Niklaas om klasgenoten Storm en Ciara te spotten

De storm Ciara lokte heel wat pers naar de school Portus Berkenboom in Sint-Niklaas. Niet om er de schade op te meten, die was er niet, maar wel om er Storm en Ciara te ontmoeten. Twee leerlingen van het 6e middelbaar die er samen in de klas zitten. 

Storm Tuyls uit Kruibeke en Ciara Van Looy uit Haasdonk zitten allebei in het 6e jaar Architecturale Vorming in de school Portus Berkenboom in Sint-Niklaas. Tot voor kort was dat de gewoonste zaak ter wereld. Maar dat was buiten de fameuze storm gerekend die zondagavond en -nacht over ons land trok en door de Ieren uitgerekend 'Ciara' gedoopt werd.  Toen de ouders van Storm de toevalligheid doorspeelden aan de pers, was Portus Berkenboom even het middelpunt van Vlaanderen.

Ik heb al veel berichten gekregen met steeds dezelfde grapjes: "De storm is gaan liggen", of "Storm op zee"

Storm Tuyls

Ciara blijft het wel grappig vinden. Voor haar is het pas nu dat er mopjes rond haar naam gemaakt worden. Voor Storm is dat iets anders. Zijn naam is al langer het mikpunt van spot. Al komt zijn  naam steeds meer voor en vinden mensen het steeds normaler. En hij is eigenlijk wel blij met zijn naam. "Ik vind het wel speciaal en het past ook wel bij mijn karakter." 

Ook Ciara is blij met haar speciale naam. Het positieve van alle aandacht is dat mensen nu zullen weten hoe haar naam wordt uitgesproken en geschreven.

De romantische zielen onder de lezers moeten we ontgoochelen. Storm en Ciara zijn geen koppel. Maar wat niet is, kan nog komen. Misschien als de storm wat is gaan liggen ... 

kasto80

Meest gelezen