#muziekvoordeonderhandelingen van Koen Geens (CD&V) trending op Twitter

Op Twitter is #muziekvoordeonderhandelingen trending topic geworden. Het was “koninklijk opdrachthouder” Koen Geens (CD&V) die de hashtag vorige week zelf lanceerde. Sindsdien deden vele twitteraars muzikale suggesties met plaatjes die Geens zouden kunnen inspireren tijdens de onderhandelingen voor een federale regering.

Het was “koninklijk opdrachthouder” Koen Geens zelf die de muziekdoos opende door op de avond van de MIA’s deze tweet de wereld in te sturen:

De tweet inspireerde meteen andere twitteraars om in hun mentale platenkast te grasduinen en andere #muziekvoordeonderhandelingen uit te kiezen en online te delen onder de hashtag die Geens had verzonnen.

Ook Michaël Van Droogenbroeck, VRT-journalist en presentator van “De ochtend” op Radio 1, liet zich niet onbetuigd en probeerde Geens vorige week vrijdag met een discoplaatje in zijn radioprogramma te krijgen.

Geens hield echter radiostilte, tot hij vanochtend plots deze muzikale tweet publiceerde:

De “koninklijk opdrachthouder” wilde duidelijk maken dat hij in stilte doorwerkt. Dat herhaalde hij ook nog eens toen hij om 13 uur de pers te woord stond na zijn audiëntie op het paleis.

"Ik heb twee belangrijke manieren en trefwoorden om voortgang te maken. Dat is vertrouwen en discretie zodat het land zo snel mogelijk naar een nieuwe regering kan geleid worden", klonk het.

De muzikale tweets waren Studio Brussel ook niet ontgaan. De muziekzender lanceerde daarom de volgende oproep:

Dat leverde aardige tweets op, van bekende en onbekende twitteraars, met onder andere:

StuBru-presentator Eva De Roo,

UGent- politicoloog Nicolas Bouteca,

HLN-columnist Jan Devriese,

Groen-Kamerfractievoorzitter Kristof Calvo,

Politiek verslaggever Bart Verhulst,

en van een adviseur van minister Geens.

Alle twitterberichten met de hashtag #muziekvoordeonderhandelingen vindt u hier.

Meest gelezen