Populaire YouTube-ster NikkieTutorials presenteert mee het Songfestival in Nederland

Nikkie de Jager, wereldwijd bekend als NikkieTutorials, zal mee het Songfestival presenteren. Dat heeft de populaire Nederlandse YouTube-ster zelf aangekondigd op Instagram. Ze gaat het online luik voor haar rekening nemen.

De Jager kwam enkele weken geleden nog in het nieuws toen bekend werd dat ze werd afgeperst omdat ze transgender is. De afperser dreigde haar te outen. Ze wilde de afperser te vlug af zijn en outte zichzelf daarom in een YouTube-video op haar kanaal dat ruim 13 miljoen volgers heeft. Dat ze gedwongen werd om zichzelf te outen, veroorzaakte heel wat beroering. Ze haalde daarmee internationaal en ook bij ons het nieuws.

Nu mag ze het online luik van de presentatie van het volgende Eurovisiesongfestival voor haar rekening nemen. Ze zou daarvoor al in het najaar benaderd geweest zijn. Concreet gaat ze een YouTube-reeks opnemen met de deelnemende artiesten. Al zal ze ook op televisie te zien zijn tijdens de halve finales en de finale.

Ze maakt het nieuws zelf bekend in onderstaande Instagram-video. In de video krijgt ze het gezelschap van Ducan Laurence, de winnaar van vorig jaar. Dankzij zijn overwinning vindt het Songfestival dit jaar plaats in Nederland.

Lees verder onder de Instagram-video:

Volgens de producent van het Songfestival was ze een logische keuze. "Ze is ónze internationale internetster en daar zijn we trots op! Daarnaast is Nikkie een songfestivalfan van het eerste uur en wordt ze door de trouwe songfestivalfans gezien als iemand die niet mag ontbreken tijdens deze editie van het Eurovisiesongfestival", meldt producent Sietse Bakker aan onze collega's van de NOS.

Het Eurovisiesongfestival vindt plaats in mei in de Nederlandse grootstad Rotterdam. Hooverphonic moet ons land vertegenwoordigen op de grootste liedjeswedstrijd ter wereld.

De band rond Alex Callier treedt aan in de eerste halve finale op dinsdag 12 mei. Ze nemen het op tegen Noorwegen, Zweden, Australië, Ierland, Roemenië, Noord-Macedonië, Wit-Rusland, Cyprus, Litouwen, Kroatië, Azerbeidzjan, Malta, Israël, Slovenië en Oekraïne.

De tweede finale vindt plaats op 14 mei. De finale volgt op zaterdag 16 mei.

Meest gelezen