VRT

Tom Waes gaat Japan ontdekken in aanloop naar Olympische Spelen

De laatste aflevering van "Kamp Waes" is gisteravond nog maar net uitgezonden, maar Tom Waes werkt alweer aan een nieuw programma. Hij is gisteren naar Japan vertrokken voor een drieluik in de aanloop naar de Olympische Spelen die daar deze zomer plaatsvinden. De afleveringen worden dit voorjaar uitgezonden op Eén. 

Waes start in Nagasaki, in het zuiden van Japan, om helemaal tot in het hoge noorden te reizen. Meer dan 2.500 km in vogelvlucht, door de drukke steden en het verlaten platteland. 

Tom Waes is al jaren gefascineerd door Japan. "Het land staat bekend om zijn unieke, eigen cultuur en in die eeuwenoude tradities wil ik me helemaal onderdompelen. Met de Olympische Spelen én een enorme toevloed aan toeristen in aantocht zou het wel eens de laatste kans kunnen zijn om Japan in al zijn authentieke facetten te leren kennen. Die kans wil ik niet laten schieten!"

Samen met de atleten worden er deze zomer 40 miljoen toeristen in Japan verwacht. Mogelijk komt er daardoor dit jaar definitief een einde aan het isolement van het land. 

De driedelige special over Japan wordt dit voorjaar al uitgezonden. De Olympische Spelen in Japan lopen van 24 juli tot en met 9 augustus. In het najaar volgen er nieuwe afleveringen van "Reizen Waes". 

Meest gelezen