Twee mensen die uit China gerepatrieerd werden naar ons land testen negatief op coronavirus

De twee mensen die gisteren uit Wuhan zijn aangekomen in België testen allebei negatief op het coronavirus. Ze zijn dus niet besmet. Voor alle veiligheid blijven ze nu nog twee weken in quarantaine in het militaire ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek.

Het gaat om een Belg en een persoon met een andere Europese nationaliteit die in België woont. Beiden verkeren in goede gezondheid, vertonen geen symptomen en zijn dus volgens een bloedtest niet besmet met het virus. Ze verblijven nu in het militaire ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek.

In Neder-Over-Heembeek verblijven ook acht van de negen eerder teruggekeerde Belgen tot het einde van hun quarantaine. De negende persoon, de enige die positief testte op het nieuwe coronavirus, verblijft in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel.

Meest gelezen