Radio 2

Levensgevaarlijke situatie: elke dag rijden 40 mensen nieuwe eenrichtingsstraat in Kluisbergen verkeerd in

In Ruien, bij Kluisbergen, zijn er elke dag zo'n 40 automobilisten die een nieuwe eenrichtingsstraat verkeerd blijven inrijden. Dat leidt tot levensgevaarlijke situaties en dus zal de politie er strenger optreden. De gemeente voerde de eenrichtingsstraat in als voorbereiding op werken volgende maand en ontdekte de overtredingen per toeval, na verkeerstellingen. 

Al een week lang telt gemeente Kluisbergen het verkeer in enkele straten in deelgemeente Ruien. Dat doet ze als voorbereiding op wegenwerken. In enkele straten werd er daarvoor alvast eenrichtingsverkeer ingericht. De verbazing was groot toen de eerste resultaten van de tellingen binnen liepen. Heel veel mensen bleken de nieuwe rijrichting in zeker één straat gewoon te negeren en reden, als spookrijders, de straat gewoon in de verkeerde richting in. 

Extra politiecontroles

De gemeente wil de overtreders niet zomaar hun gang laten gaan en vraagt de politie nu om extra te controleren en te beboeten.  Dat zal gebeuren in de Kapellestraat, waar de eerste tellingen zijn uitgevoerd. En, ook in de Hazestraat en de Grote Herreweg waar de tellingen aan de gang zijn of op de planning staan. 

Vergissing of berekend risico?

Buurtbewoner Andy Grijp ziet regelmatig mensen in de verkeerde richting de straat inrijden: "Er staan wel verkeersborden maar mensen negeren die gewoon. Ik denk dat ze weten dat het maar een kort stukje is en het daarom toch wagen.  Langs de andere kant zitten de nieuwe rijrichtingen waarschijnlijk nog niet in alle gps-systemen en vergissen mensen zich zo misschien wel." 

kasto80

Meest gelezen