Veel stormschade in bossen in Voeren

Tijdens de storm zijn in de bossen van Voeren heel wat bomen omgewaaid. In de rest van de natuurgebieden in Limburg lijkt de schade tot nu toe wel mee te vallen. Boswachters raden wandelaars en fietsers aan om de bossen even te mijden, omdat er nog rukwinden verwacht worden.

De schade is het grootst in het Veursbos in Voeren. "Enkele heel oude beuken en fijnsparren zijn omgewaaid", vertelt boswacher Joost Proesmans. "Daardoor zijn enkele wandelpaden voorlopig niet toegankelijk. Ook enkele omheiningen zijn beschadigd."

Blijf voorlopig uit de bossen, want er worden nog rukwinden voorspeld

De boswachters en arbeiders van het Agentschap voor Natuur en Bos hebben nog enkele dagen tijd nodig om alle bossen en wandelpaden te controleren en vrij te maken. "We zullen de komende dagen volop in de weer zijn om alle gevaarlijke takken en bomen op te ruimen. We raden wandelaars en fietsers dus aan om de bossen enkele dagen te mijden, want er worden deze week nog rukwinden voorspeld." 

De boswachter had wel wat stormschade verwacht. "Het is de eerst echte storm van het seizoen. En we hebben een erg droge zomer gehad, gevolgd door een natte periode. Daardoor zijn er al wat meer bomen die dreigen om te vallen."

Meest gelezen