Voorzittersverkiezingen bij Open VLD: uiterlijk op 31 maart weten we wie Gwendolyn Rutten opvolgt

Het partijbestuur van Open VLD heeft de statutaire procedure voor de verkiezingen van een nieuwe voorzitter en een nieuw partijbestuur opgestart. Vrijdag 27 maart zal de uitslag worden bekendgemaakt. Als geen van de kandidaat-voorzitters een absolute meerderheid haalt, volgt een tweede ronde waarvan we de uitslag op dinsdag 31 maart zullen kennen.

Tot nu heeft Open VLD vier kandidaat-partijvoorzitters: burgemeester van Oostende en oud-minister Bart Tommelein, Kamerlid Egbert Lachaert, Vlaams parlementslid Els Ampe en de relatief onbekende Stefaan Nuytten uit Koksijde.

Alle leden van Open VLD kunnen zich, onder bepaalde voorwaarden, tot maandag 24 februari kandidaat stellen. Het is nog niet bekend of huidig voorzitter Gwendolyn Rutten een nieuw mandaat ambieert.

In hun persbericht over de interne verkiezingsprocedure schrijven de Vlaamse liberalen ook dat Rutten en vicepremier Alexander De Croo de hoofdonderhandelaars voor de federale regeringsvorming zijn. De kandidaat-voorzitters en hun teams worden gevraagd "zich op dit vlak terughoudend op te stellen".

Meest gelezen