Werkstraffen voor jonge overvallers in Turnhout

De twee jonge mannen van 18 en 19 die in het najaar van vorig jaar enkele gewapende overvallen pleegden in het centrum van Tunhout, krijgen werkstraffen van 200 en 260 uur.  De daders pleegden onder andere een gewapende overval in de snoepwinkel van een zwangere vrouw. 

De twee jongeren, een 18-jarige uit Aalst en een 19-jarige uit Denderleeuw, maakten in september en oktober vorig jaar het centrum van Turnhout onveilig.

In september pleegden ze een gewapende overval op snoepwinkel Candy Factory op het Zegeplein. Ze bedreigden de zwangere zaakvoerster met een groot mes en graaiden 200 euro uit de kassa.

Het gaat hier om een groepje zeer jonge daders die elke normbesef kwijt zijn.

Eén van hen pleegde een maand later ook een overal op een gsm-winkel in de Leopoldstraat. Hij viel de zaakvoerder aan met een mes en stampte hem in de buik. De dief ging met twee iPhones aan de haal. 

De twee roofden ook sigaretten en chips uit een nachtwinkel in de Otterstraat, en sloegen een pizzakoerier tegen de grond om hem zijn pizza’s afhandig te maken.

Werkstraffen tot 260 uur

Het openbaar ministerie tilde zwaar aan de feiten en vroeg vorige maand gevangenisstraffen tot 26 maanden. “Het gaat hier om een groepje zeer jonge daders die elke normbesef kwijt zijn”, klonk het. 

De rechter in Turnhout gaf de twee een werkstraf. De 18-jarige moet 260 uur zijn handen uit de mouwen steken. Zijn 19-jarige kompaan krijgt een werkstraf van 200 uur.

Meest gelezen