Mozkito

Wie heeft 2.000 euro gestolen op prinsverkiezing Opwijk?

Een domper op de feestvreugde bij carnavalsgroep de Gatspoëters in Opwijk. Na de prinsverkiezing zondag blijkt dat een enveloppe met meer dan honderd briefjes van twintig euro verdwenen is. De organisatie vraagt dat de dief de centen terugbrengt. 

Het moest een feest zijn voor prins Jonathan in Opwijk. Zondagavond werd hij er verkozen tot de nieuwe Prins Carnaval. Maar dat feest eindigde in mineur: een dief ging er met de opbrengst van de prinsverkiezing aan de haal. "Er waren meer dan 700 bezoekers op de verkiezing en het geld liep vlot binnen. Het was een topavond voor onze carnavalsgroep de Gatspoëters", vertelt voorzitter Kurt Spruyt. "Helaas hebben we een dag later moeten vaststellen dat er een dikke omslag ontbrak met daarin 20 eurobiljetten, goed voor zo'n 2.000 euro. " 

Wie heeft het lef om ons geld uit de kassa te halen

Kurt Spruyt, voorzitter van de Gatspoëters

Kurt Spruyt hoopt dat de dief nog spijt krijgt van zijn daden: "Wie heeft het lef om tussen 12 mensen achter de toog te komen om dat geld uit de kassa te halen", vraagt Spruyt zich af. "We hebben nu een oproep gelanceerd om de omslag anoniem in de brievenbus te stoppen. We hebben een 22-jarig jubileum te vieren en hebben al veel beloftes gedaan, we hebben dat geld echt nodig."

Meest gelezen