Burgemeester Moons van Londerzeel trots op werk van lokale politie in strijd tegen overlast  jongeren

Conny Moons, de burgemeester van Londerzeel, is blij dat de politie acht jongeren heeft kunnen oppakken. De jongeren hielden zich bezig met drugs. Sommige van hen waren ook betrokken bij een grote vechtpartij in Londerzeel. Moons wil meer dan alleen repressie. Een speciale werkgroep kwam vandaag voor de eerste keer bijeen.

De politie van de zone KLM (Kapelle-op-den-Bos/Londerzeel/Meise) maakte vandaag bekend dat zondag acht jongeren zijn opgepakt. Ze hielden zich bezig met de verkoop van drugs en sommigen waren ook betrokken bij een grote vechtpartij van enkele weken geleden in Londerzeel. Burgemeester Conny Moons is trots op het werk van de poltie.  Londerzeel kampt al een tijdje met overlast door jongeren.

Niet alleen repressie

Burgemeester Moons onderstreept dat de strijd tegen de overlast door jongeren zich niet mag beperken tot repressie. "Vandaag", zegt ze, "kwam voor de eerste keer een speciale werkgroep samen. In die werkgroep zitten, naast de poltie, twee middelbare scholen, welzijnswerkers, de schepen van Onderwijs en zijn collega van Integratie en Welzijn en ikzelf als hoofd van de veiligheid." Moons spreekt van een constructief gesprek.

De speciale werkgroep wil, aldus Moons, de sociale en maatschappelijke context van de jongeren bekijken. De bedoeling is niet om het probleem via repressie gewoon door te schuiven. "We willen", zegt Moons, "de jongeren een perspectief bieden zodat ze via school of via vrijetijdsbesteding niet op straat rondhangen en overlast veroorzaken." Moons beseft dat het gaat om een werk van lange adem.

Meest gelezen