Ondernemers willen dat Vlaanderen meer investeert in kanaal Roeselare-Leie

De Vlaamse overheid moet dringend investeren in het kanaal Roeselare-Leie. Dat zeggen ondernemers die naast het kanaal werken. Het kanaal is niet diep genoeg en de kades zijn beschadigd.

Heel wat bedrijven gebruiken het kanaal om grondstoffen aan te voeren en dat houdt vele vrachtwagens van de weg. Een mooie zaak dus.  Maar het is niet omdat het er boven water goed uitziet, dat dat ook zo is, zegt Michel Soubry van het gelijknamig deegwarenbedrijf: "Boven het water ziet het er allemaal goed uit, maar onder water is dat niet zo.  Langs het hele kanaal zijn de kades redelijk verouderd."

Vlaanderen investeert 25 miljoen euro

Vorige week maakte minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) bekend dat de Vlaamse regering 5 miljoen euro per jaar zou reserveren en dat 5 jaar lang. Dat moet dienen om het kanaal te herstellen. Maar volgens VOKA, de stad Roeselare, de provincie West-Vlaanderen en de bedrijven is er minstens 60 miljoen euro nodig. "Het kanaal is niet diep genoeg voor grote schepen. Als we willen dat de bedrijven het kanaal blijven gebruiken, dan moet er zwaarder worden geïnvesteerd door onze Vlaamse overheid", vult Michel Soubry aan. 

Meest gelezen