Op foto ziet u de school in kwestie.
Google Street View

Gemeenschapsonderwijs neemt basisschool Kruipuit in Maldegem over

Vanaf 1 september 2020 maakt basisschool Kruipuit deel uit van de GO! scholengroep nadat Maldegem besliste om de school niet langer uit te baten. Het is de eerste keer dat er in regio Meetjesland een gemeentelijke basisschool wordt overgenomen door het gemeenschapsonderwijs.

Gemeente Maldegem besliste eerder al dat ze af wilde van de Kruipuit. Het nieuwe bestuur vindt het geen kerntaak van een gemeente om ook een school uit te baten. Daarom werd er naar een overnemer gezocht voor de Kruipuit in deelgemeente Adegem en die is nu dus gevonden. De laatste gemeenteschool van Maldegem zal vanaf volgend schooljaar deel worden van het GO! Onderwijs.  

Weinig verandering, wel nieuw gebouw

Het gemeentebestuur had al beloofd dat er weinig tot niets zal veranderen na de overname.  Dat bevestigt de GO! Scholengroep ook zelf. "De directeur, het leerkrachtenkorps en alle andere personeelsleden blijven. Enkel de koepel verandert", zegt Laura  Wagemans van de GO! Meetjesland. "Af en toe gebeurt het dat een Vlaamse gemeenteschool wordt overgenomen maar het is een primeur in deze regio."

Wel helemaal nieuw is dat de koepel een investering aankondigt voor een nieuwbouw voor Kruipuit.  Op de school in deelgemeente Adegem zitten zo'n 200 kinderen en werken een 30-tal leerkrachten. 

kasto80

Meest gelezen