Google Street View

16-jarige fietser is levensgevaarlijk gewond na dodehoekongeval in Gistel

Er is een ongeval gebeurd met een 16-jarige fietser in Gistel. Een vrachtwagenchauffeur wou net voorbij een brug rechts afslaan, maar had de fietser naast hem niet gezien.  Hij reed de fietster aan. De jongen vecht in het ziekenhuis voor zijn leven.

Rond 8.45 uur reed een jongen van 16 uit Oostende naar school.  Een vrachtwagen kwam uit de richting van Oostende en reed over de Gistelbrug. De chauffeur wou net voorbij de brug naar rechts afslaan, maar had de jongen die naast hem reed niet gezien.

"Hij stak zijn richtingaanwijzer aan en wachtte tot zijn voorligger links ingedraaid was. Ondertussen reed de fietser aan de rechterzijde van de vrachtwagen. Wanneer de vrachtwagen vertrok, kon de bestuurder de fietser niet zien waardoor het tot een aanrijding kwam”, vertelt woordvoerster Annemie Wittesaele van de Lokale Politie Kouter. 

De fietser kwam terecht onder de voorwielen van de vrachtwagen en werd enkele meters meegesleurd

Annemie Wittesaele van de Lokale Politie Kouter

Kritieke toestand

“De fietser kwam terecht onder de voorwielen van de vrachtwagen en werd enkele meters meegesleurd, terwijl de vrachtwagen zijn bocht nam. De hulpdiensten brachten de jongen zwaargewond naar het AZ Damiaanziekenhuis in Oostende gebracht. Zijn toestand is heel kritiek”, aldus Wittesaele. 

Meest gelezen