Kalmthout neemt juridische stappen tegen komst nieuw asielcentrum

De gemeente Kalmthout gaat juridische stappen zetten tegen de komst van een tijdelijk asielcentrum.  Volgens de gemeente is de locatie, een oud schoolgebouw aan de Putsesteenweg, niet geschikt om asielzoekers op te vangen.

De gemeente Kalmthout heeft een advocaat onder de arm genomen. Die zal alles eerst juridisch goed onderzoeken en daarna hoogstwaarschijnlijk naar de rechtbank van eerste aanleg stappen.

Vorige week raakte bekend dat Fedasil 120 asielzoekers tijdelijk wil opvangen in een oud schoolgebouw aan de Putsesteenweg maar de gemeente ziet dat niet zitten.

"Dat pand is te klein en te aftands met nauwelijks buitenruimte", zegt burgemeester Lucas Jacobs (CD&V). "Er is ook te veel bewoning in de buurt, wat voor heel wat onrust zorgt. Daarnaast is er nog de onveiligheid met een heel drukke gewestweg als enige toegangsweg. Het hele politieke spectrum in de gemeente, zowel links als rechts, vindt een opvangcentrum op die locatie een slecht idee."

Een overleg met Fedasil gisteren heeft niks opgeleverd. Een privéfirma moet ervoor zorgen dat het  asielcentrum over 60 dagen klaar is.

Meest gelezen