Radio 2

Klaslokalen in Maarkedal weggewaaid door naweeën Ciara

De storm Ciara is nog niet helemaal uitgeraasd, zo blijkt. In Maarkedal zijn twee containerklassen weggewaaid. Gelukkig gebeurde dat niet tijdens de schooluren en raakte er niemand gewond. De 155 leerlingen hebben vandaag geen gewone lessen.

"Waarschijnlijk zijn de containerklassen door een plaatselijke windhoos weggewaaid en daarna gebotst tegen de vaste gebouwen", legt burgemeester Joris Nachtergaele uit. "We hebben onmiddellijk de brandweer gebeld die alles kon stabiliseren."

Geen lessen vandaag

Er wordt nu bekeken hoe alles tegen vanavond kan opgeruimd worden. Op de plaats waar de containers stonden zijn er vandaag geen lessen meer. Op de school zitten 150 leerlingen. Er was, voor het grootste deel van hen, vandaag al een uitstap gepland, de andere leerlingen worden opgevangen in het cultureel centrum.  

Wat er de komende dagen zal gebeuren is nog niet duidelijk.

kasto80

Meest gelezen