Meer dan 3 ton cocaïne onderschept in Ecuador, onderweg naar Antwerpen

In Ecuador, in Zuid-Amerika, heeft de politie meer dan 3 ton cocaïne gevonden in containers, die klaar stonden om per schip naar Antwerpen gebracht te worden. Vandaar zouden ze verder getransporteerd worden naar Duitsland, Frankrijk en Polen.

De politie controleerde zaterdag vier containers in de haven van Guayaquil, de grootste stad van Ecuador. Op basis van een risico-analyse dacht de politie dat er een kans bestond dat er drugs in de containers met palmharten, tonijn en metaalschroot zouden zitten. En hun voorgevoel bleek te kloppen: tussen de lading vonden drugshonden 58 juten zakken met 3.244 blokken cocaïne. Eén iemand werd opgepakt. De containers zouden via de haven van Antwerpen verder naar Hamburg (Duitsland), Frankrijk en Polen worden gebracht. Ecuador is een van de belangrijkste landen waarlangs Zuid-Amerikaanse cocaïne (vooral vanuit buurland Colombia) wordt uitgevoerd.

Foto: politie Ecuador

Meest gelezen