Foto: Chiel Jansen

Minderjarigen opgepakt nadat ze met vals geld wilden betalen

De politie van Arendonk heeft twee minderjarigen opgepakt omdat ze met vals geld hadden betaald. Vorige week zaterdag werd er op een chirofuif in Arendonk een vals briefje van 50 euro uitgegeven. Daar kwamen de chiroleden op uit toen ze het geld telden. 

"Het was best een goede poging", vindt Kobe Helsen van de chiro. "Maar als je de briefjes van dichtbij bekijkt, zie je toch wel enkele foutjes. Zo waren de briefjes een klein beetje kleiner en was er ook geen watermerk." 

Ook vals geld in buurtwinkel

Vorige week betaalde een minderjarige in een buurtwinkel in Arendonk ook met een vals briefje van 50. Een andere minderjarige had ook vals geld op zak. De twee werden opgepakt. De jeugdrechter zal nu beslissen wat er met hen moet gebeuren.

Het parket onderzoekt waar het vals geld vandaan komt. Intussen vraagt de politie om het meteen te melden als je vals geld in handen krijgt. 

Meest gelezen